Festarijulkistuksia - Arktinen Banaani

Kamala Luonto: Sunnuntaikävelyllä
Kullervo

Kamala Luonto: Sunnuntaikävelyllä

ISBN-­10: 9522702528
Tekijä: Jarkko Vehniäinen
Julkaisija: Arktinen Banaani
Sivumäärä: 64 sivua

Jarkko Vehniäisen tasaisesti suosiotaan kasvattava Kamala luonto ­sarjakuva esittelee toisessa sunnuntaisarjojen kokoelman kannessa kauniissa maisemassa varsin sopuisasti vaeltavan eläinjoukon. Sarja on ”kamala” vain niiltä osin, mitä inhimillistetyn eläinjoukon luonnonmukaiseen käyttäytymiseen tulee: pedot ovat petoja ja saaliit saaliita.

Kamalan luonnon kärkikumppanukset ilves ja kärppä, enempää kuin lukijoiden ykkössuosikki kettu, tuskin luonnollisessa tilassaan piittaavat viikonpäivistä. Mutta kuten faabeleissa eli eläintarinoissa kautta aikojen, tiettyjen eläinten ominaisuudet kuvaavat eri ihmistyyppien ja persoonallisuuksien ominaisuuksia paremmin kuin totisemmat tutkimukset.

Siksi on hyvä lähteä (kamalaan) luontoon sunnuntaikävelylle oppimaan taas itsestään jotakin uutta ja saada vielä hyvät naurut päälle.

Albumin julkkarit Kupliissa lauantaina kello 11.30 - 12.00 ja lisähaastattelu sunnuntaina kello 13.30 - 14.00


Kullervo

ISBN-­10: 9522702803
Tekijä: Marko Raassina
Julkaisija: Arktinen Banaani
Sivumäärä: 71 sivua

Sarjakuvataiteilija Marko Raassina jatkaa erinomaisen vastaanoton saaneen Kalevala- sarjakuvakirjansa jälkeen työskentelyä saman aihepiirin parissa. Kalevalaseuran tunnustuspalkinnon saaneen nuoren taiteilijan uuden sarjakuvateoksen aiheena on Kullervo.

Raassinan Kalevalassa ja Kullervossa sankarit, antisankarit ja myyttiset olennot ovat kaikki persoonallisen näköisiä, yhtaikaa hiukan pelottavia, hellyttäviä ja huvittavia. Vaikka Kullervo kokee kaikissa elämänvaiheissaan kovia, ei Raassinan tulkinta muinaisesta tarinasta ole synkkyyden ylistystä, vaan visuaalisesti komeaa, moni­ilmeistä huumoria sisältävää ja oivalluksia tuottavaa kerrontaa.

Albumin julkkarit Kupliissa sunnuntaina kello 11.30 - 12.00


Fantasiapelit
B2
Revontuli kustannus
Kuroineko
Omoi
Tullintori
Kissakarhu
Purple Octopus
Iroiro
Suuri Kurpitsa